Kış Okulu Bilim İnsanları

Bu yıl 6.sini düzenlediğimiz, anasınıftan 8.sınıfa dek her sınıf düzeyindeki tanılı çocukların, eğlenerek gelişebilecekleri, farklılaştırılmış-zenginleştirilmiş “KIŞ OKULU BİLİM İNSANLARI” eğitim destek programını uzman ekibi ile Eylül’de başlıyor.

28 hafta boyunca Cumartesi günleri uygulanan program Mayıs ayında öğrencilerin sunumu ve aile katılımlı eğitim çalışması ile tamamlanır. Program sonunda öğrencilere katılım belgesi ve ailelerine öğrenci gözlem-değerlendirme raporu verilir.

Program: Çocuklarımızın zeka potansiyellerini doğru kullanabilmeleri, düşünme ve anlama becerilerinden, bireysel ve sosyal yönlerinin gelişimlerine dek bir çok alanda kazanımlar hedefleyen bu program, çocukların kendi yaş gruplarından oluşturulan sınıflarda uygulanmaktadır. Potansiyelli çocuklarımızın akranlarıyla iletişim kurarak, deneysel çalışmalar yapmaları, teorik bilgilerini zenginleştirmeleri, teoriyi pratiğe ve yaşama aktarabilmeleri, kendilerini keşfetmeleri ve bireysel gelişme yöntemleri oluşturmaları sağlanmaktadır. Bunların yanı sıra grup çalışmalarına uyum, liderlik, yaratıcılık, problem çözme kazanımlarıyla dopdolu eğitim destek programımız, üstün potansiyelli çocukların birçok alanda eğitim ve gelişme ihtiyaçlarını karşılamak üzere hazırlanmıştır.

Her hafta toplam 4 çalışmadan oluşur. Aşağıda verilen başlıklardan oluşturulan karma program uygulanır. Çalışma aralarında oda sporları ile zihinsel dinlenme spor ile organize edilir. Cumartesi günleri saat 10:00 – 13:00 arası uygulanan çalışmanın 2.arasında atıştırma molası verilir. Bu molada çocuklarımıza kurumumuz tarafından ikramlar sunulur.

Akıl Oyunları: Go, Satranç, Quarto, Çin Daması, Tübitak ve Türk Zeka Vakfı çalışmaları, vb. ile, İleri düzey düşünme becerilerini geliştirme, akıl yürütme, strateji ve bilgi kullanımı ile zeka potansiyelini verimli kullanabilme, ….

Oda Sporları: Masa tenisi, langırt, basketbol, futsal ile bu alanlardaki yeteneğinin gözlenmesinden beden koordinasyonuna, yenme yenilme duygusundan grupla hareket edebilme ya da bireysel yaklaşımlarına uzanan bir kazanım listesi…

Eğlenceli Matematik: Sayısal zekanın keşfedilmesi ve geliştirilmesi, problem çözme, eğlenceli matematik çalışmaları…

Tarihte Seyahat: Sosyal bilimler ve tarihe farklı bir bakış. Tarihten ilginç bilgiler.

Genel Kültür: Çevremizde ve tüm dünyada olup bitenlerden haberdar olma, bilgiyi sorgulama, medya okuryazarlığı, ilgi alanlarına yönelik çalışmalar, teorinin yaşamda yer buluşu…

Güzel Sanatlar-Tasarım: Resim, heykel, fotoğraf, Origami, ebru vb. sanat çalışmaları ile özel yeteneklerin keşfi ve el sanatlarına yatkınlık…Ürün geliştirme, mimari, moda, yaratma sürecinin keşfedilmesi…

Bilgisayar Yazılım-Kodlama: Bilgisayar Yazılım mühendisliğine giriş, algoritma ile tanışma, farklı düşünme düzeyi…

Web Tasarım: Web sayfasının yapısı, dizaynı, sayfa düzeni, web terminolojisi, web sayfa tasarımı…

Fen Bilimleri: Fizik, kimya, biyoloji dallarında çalışmalar, disiplinlerarası ilişkiler…

Robotik: Cubelets ve Lego Mindstorm EV3 ile mekanikten robotiğe uzanan, farklı model çalışmaları…

Katılım Koşulları: Katılmak isteyen çocuklarımızın tanılı olması gerekmektedir. Tanılanmamış çocuklarımızın enstitümüzde tanılanması mümkündür.

Not: Tanılı olmayan çocuklarımız yapılacak ön görüşmeyle gruba uygunluğuna karar verilerek programa dahil edilebilir. Ve kaynaştırma sınıflarına dahil edilerek tanılama gözlem-eğitim sürecine alınırlar.

Kayıt: Tanılı çocuklarımız için tanılanma raporları ve nüfus örnekleri ile başvurmaları gerekmektedir. Raporlar direk uzmanımıza mail aracılığıyla da iletilebilir.